SSD Upgrade

Wat zijn de voordelen?

Snelheid – Aangezien er geen draaiende onderdelen zijn in een SSD, kan data veel sneller worden gelezen en geschreven op het flashgeheugen. Hierdoor start je Laptop of PC veel sneller op, kan je bestanden en programma’s veel sneller openen en verplaats je bestanden veel sneller.

Energieverbruik – Een SSD maakt gebruik van flashgeheugen en heeft daardoor geen draaiende onderdelen. Hierdoor wordt data sneller gelezen en weggeschreven. Dit zorgt er voor dat je MacBook of iMac sneller opstart, je bestanden en programma’s sneller openen en je sneller bestanden verplaatst.

Multitasking – Wanneer je met meerdere programma’s tegelijkertijd werkt, is de snelheid van een SSD snel merkbaar. Programma’s openen tot wel 20 keer sneller en alle data is vrijwel direct beschikbaar. Het openen van grote projecten met video’s, foto’s en muziek neemt nog maar enkele seconden in beslag.

Stabiliteit – Een SSD heeft geen draaiende onderdelen, waardoor je laptop bij een val kapot kan gaan, maar je opgeslagen data nog wel veilig blijft. De harde schijf in je laptop is een van de meest gevoelige onderdelen. Vanwege de draaiende onderdelen kan val- en stootschade zorgen voor data verlies en onbruikbaarheid van de harde-schijf.

Computerglobe

Wat bepaalt de snelheid van een SSD?

Sequential reads & writes
Sequential reads en writes hebben betrekking op het aanmaken, verplaatsen en lezen van grote bestanden. Denk hierbij o.a. aan downloads, videobestanden of film- en fotomateriaal. Werk je veel met grote bestanden? Kies dan voor een SSD om zijn hoge maximale lees- en schrijfsnelheid. Wij bekijken welke SSD het beste bij jouw apparaat past.

Random reads & writes
Random reads en writes hebben betrekking op het aanmaken, verplaatsen en lezen van kleine bestanden. Denk o.a. aan de vele bestandjes waaruit Windows en Mac OSX uit bestaan. Deze waarden worden uitgedrukt in IOPS (Input/output Operations Per Second) en zijn bij de productspecificaties weergegeven als ‘willekeurige lees- en schrijfsnelheid’.